L'església de Llívia acollirà avui, a partir de les onze del matí, el funeral pel jove jugador de 18 anys del CG Puigcerdà Sergi Pous que va morir dimarts després de no poder superar una cruel malaltia. La pèrdua de l'esportista ha provocat una important commoció a tota la comarca de la Cerdanya, on era molt conegut, tant ell com la seva família. A més, en les últimes hores, tant l'entitat com el seu entorn han rebut moltes mostres de condol i de suport per superar el tràngol.

Fill de Jordi Pous, un exjugador del club, Sergi Pous va començar a jugar a hoquei a les categories inferiors del club groc i negre. Va disputar diversos campionats internacionals amb les seleccions espanyoles sub-18 i sub-20 i va aconseguir tres medalles de plata en els tres Mundials oficials en què va prendre part, el darrer dels quals aquest any mateix.

Amb anterioritat, Sergi Pous havia anat a viure a Ottawa, a Canadà, el 2013. Allà va actuar en dos equips abans de tornar a casa el desembre passat. Va acabar la temporada amb l'equip júnior abans que li fos detectada la malaltia.

Alguns destacats esportistes van recordar ahir el jove jugador. El campió del món de patinatge artístic Javier Fernández va dedicar, a través de Twitter, "el meu sincer condol als familiars i amics de Sergi Pous, jugador d'hoquei gel del CG Puigcerdà, descansi en pau". El pilot de skeleton Ander Mirambell també va destinar "una abraçada a la família de Sergi Pous en un moment tan dur". També hi havia mostres de condol de les diferents federacions i també arribades de Canadà.