La gran participació de la Vuelta a Espanya, que arrenca avui a Puerto Banús, ha quedat mig tapada les últimes hores pel recorregut de la primera etapa, que ha provocat controvèrsia entre els equips i els corredors. Una part dels pocs més de 7 quilòmetres del pròleg, que uneix aquesta localitat amb Marbella, s'havien de fer sobre una superfície de sorra premsada que no agradava als protagonistes per la seva perillositat.

Al final, la solució salomònica, un cop reconegut l'itinerari, consistirà en mantenir el recorregut, però que els temps no es comptabilitzin per a la classificació general. Això permetrà els corredors prendre més precaucions i potser evitar caigudes o accidents, sense haver de pensar en una pèrdua de temps de cara al final de la prova.

El podi del Tour

Aquesta arrencada, però, no treu que la Vuelta que és a punt de començar sigui una de les més obertes dels últims anys i una repetició dels duels que es van viure al Tour de França fa poc més d'un mes. El guanyador de la ronda francesa, Chris Froome, s'intentarà defensar dels atacs de l'equip Movistar, que té a les files el segon i el tercer classificats de la prova gal·la, Nairo Quintana i Alejandro Valverde. A tots ells s'ajunta el vencedor del Tour del 2014, Vincenzo Nibali, i el català Joaquim Rodríguez, de l'equip Katusha, un habitual animador d'aquesta prova. No hi és, en canvi, Alberto Contador, que ja va córrer el Giro, que va guanyar, i ha decidit no afrontar les tres grans voltes en un any.

Com en les últimes edicions, les arribades en alt són el més destacat. Un total de vuit, amb ascensions a la Alpujarra, Benitachell, Cortals d'Encamp, Alto Campo, Cabrales, Quirós, Riaza i Cercedilla. En canvi, només hi haurà els 7,4 quilòmetres d'avui de la contrarellotge per equips i els 38,7 del dia 9 de setembre a Burgos per als especialistes d'aquesta matèria.