L'equip BMC, campió mundial de l'especialitat, va guanyar la contrarellotge inicial de la Vuelta a Espanya disputada entre Puerto Banús i Marbella, els resultats de la qual no van comptar per a la classificació general a causa de la decisió de la UCI, que va estalviar als corredors haver d'arriscar més del compte damunt d'una superfície poc practicable. D'aquesta manera, l'eslovac Peter Velits va endur-se el primer mallot vermell simbòlic. Avui ja hi haurà una cursa seriosa amb un trajecte homologable.

L'equip nord-americà, també guanyador a les contrarellotges del Tour i de la Dauphiné Liberé, va arriscar damunt de la superfícia de terra compactada i va fer un temps de 8 minuts i 10 segons per cobrir els 7,4 quilòmetres. Es va distanciar d'un segon del Tinkoff Saxo i de l'Orica GreenEdge.

Pel que fa als favorits, tot i que no van perdre temps, en realitat ja que no comptaven, l'Sky de Chris Froome va cedir 21 segons, el Movistar de Quintana i Valverde va entrar 24 segons més tard que el BMC, l'Astana de Nibali, Aru i Landa, mig minut. Evidentment, cap d'ells no va prendre un risc innecessari que podria haver comportat una caiguda que els hauria pres possibilitats de lluitar per la victòria final.

Avui, primera etapa en línia de la cursa, entre Alhaurín de la Torre i Caminito del Rey, en què Velits segurament perdrà el mallot vermell.