Una victòria en els 100 metres llisos a Pequín ha convertit aquest diumenge a Usain Bolt en l'atleta amb més medalles d'or en la història dels mundials d'atletisme, amb nou trofeus obtinguts fins a dia d'avui.

Bolt ha trencat l'empat que mantenia amb una altra llegenda de l'atletisme, el nord-americà Carl Lewis, en nombre total de medalles (10) i en trofeus d'or (8). Tot i així, Bolt ja superava a Lewis en el còmput oficial perquè té dues medalles de plata mentre que el nord-americà en va obtenir una de plata i una altra de bronze.

Un altre nord-americà, Michael Johnson, la gran figura dels 200 i 400 metres durant la dècada de 1990, també va obtenir un total de vuit medalles d'or, però no en va guanyar cap dels altres dos metalls.

L'estrella jamaicana de 29 anys és també l'atleta amb més medalles (11), i ambdues xifres poden incrementar-se en aquests campionats mundials de la Xina ja que encara té previst participar en els 200 metres i en el relleu 4x100.

El total de medalles de Bolt en mundials d'atletisme podria haver estat més gran si no hagués estat desqualificat en la final dels 100 metres de Daegu 2011 per una sortida nul·la.

Gatlin no pot amb Bolt

En la prova dels 100 metres llisos de Pequí, Bolt ha posat al seu lloc als escèptics que pensaven que el jamaicà no seria capaç de retenir el seu títol de campió mundial i ho ha fet amb la seva millor marca de l'any (9.79) i batent per una sola centèsima a l'home més ràpid de les dues últimes temporades, el nord-americà Justin Gatlin, que partia com a favorit.

El "One love" de Bob Marley ha tornay a sonar a l'estadi pequinès, com ja va passar fa set anys en els Jocs Olímpics, en honor del rei de la velocitat mundial, campió olímpic i plusmarquista mundial de 100 i 200, que per enèsima vegada ha sabut estar a punt en el moment precís.

El jove nord-americà Trayvon Bromell, de només 20 anys, ha aconseguit la medalla de bronze amb un registre de 9.92, mentre que el seu compatriota Tyson Gay, el segon atleta més ràpid de la història, ha arribat sisè amb 10.00.