El líder del Mundial Lewis Hamilton (Mercedes) ha guanyat el Gran Premi de Bèlgica liderant la carrera de principi a fi per davant del seu company alemany Nico Rosberg, mentre que l'estratègia a una parada de Sebastian Vettel (Ferrari) ha estat massa per als seus pneumàtics, que no li han permès arribar al podi. Fernando Alonso ha estat tretzè.

Ni les diferències en el procediment de sortida -a partir d'avui amb menys assistència de l'equip als pilots- han frenat a Hamilton, que amb prou feines s'ha vist inquietat al primer revolt pel mexicà Sergio Pérez (Force Índia), però que de seguida s'ha posat al capdavant per liderar una nova escapada en què només l'ha pogut seguir el seu company Rosberg, després d'una sortida terrible que va hagut d'anar corregint.

Trenta-novena victòria per a Hamilton, que comença a trucar a la porta dels elegits com el brasiler Ayrton Senna (41 victòries, les mateixes que té Vettel). No ha donat pràcticament opcions al seu company i rival. "Al final, quan he vist que un pneumàtic explotava, he pres precaucions i per això en Nico se m'ha apropat", ha explicat el britànic després de la carrera, en què ha elogiat el bon ritme del seu company, que podria haver-lo posat en un compromís si no hagués estat per la seva mala sortida.

Quan s'aproximava l'equador de la cursa, els dos Mercedes consumaven l'escapada, amb tres segons de diferència entre ells però una diferència ja de 14 entre l'alemany i el tercer, el mexicà Sergio Pérez.

Vettel s'ha col·locat tercer amb una estratègia -parar un sol cop- que s'ha comprovat errònia en la penúltima volta, quan la goma del darrere dreta del pilot ha dit prou, rebentant i deixant l'alemany venut als seus perseguidors llançats per recuperar una plaça, el primer d'ells Grosjean que havia superat també Pérez i veia com s'assegurava el lloc al podi. No pujava al calaix des del Gran Premi d'Estats Units de 2013.