L'Atlètic de Madrid va començar la temporada amb una victòria per la mínima (1-0) a casa davant Las Palmas gràcies a un gol del francès Antoine Griezmann, que com el curs passat va ser el jugador més perillós dels blanc-i-vermells. Els de Simeone van jugar un partit gris al Vicente Calderón, i van viure del gol de falta del davanter francès, que va desviar un defensa al fons de la porteria.

Els matalassers es van relaxar amb el pas dels minuts i després de desaprofitar diverses ocasions, cosa que va donar ànims als visitants, atrevits en la segona meitat, els va permetre gaudir d'alguna ocasió per empatar. Però els locals van demostrar, un cop més, la seva solidesa defensiva. En el temps de descompte Koke va estar a punt d'ampliar l'avantatge, però el seu llançament de falta es va estavellar al pal esquerre de la porteria defensada per Raúl.

Abans, el Deportivo i la Reial Societat van empatar sense gols a Riazor, en un matx en el qual els protagonistes van ser els porters argentins Rulli i Lux. La primera meitat va estar dominada pels gallecs, que van transmetre bones sensacions als seus aficionats, tot i la falta de punteria. La Real va contenir l'empenta dels locals i va tenir alguna ocasió per avançar-se, però sempre va topar amb Lux. Al final tots dos equips es van conformar amb un punt per obrir boca en aquesta Lliga.