El kenyà Ezekiel Kemboi, amb el seu quart títol en els 3.000 metres obstacles, va ser ahir un dels grans destacats de la jornada a Pequín. No va ser pas l'únic, ja que Shelly Ann Fraser-Pryce va aconseguir el tercer en els 100 metres llisos amb un temps final de 10''76.

La sorpresa de la jornada es va donar en salt de perxa. Va ser un canadenc que no era als pronòstics, Shawnacy Barber, qui es va imposar amb un salt de 5,90 metres i va deixar amb la plata a qui era el defensor del títol, l'alemany Raphael Holzdeppe, i el bronze al que es presentava com a favorit per a la victòria, Renaud Lavillenie. No ho va poder aconseguir com ja li havia passat en els seus anteriors assalts (una plata i un bronze).

Lavillenie, que té el rècord del món amb 6,16 metres (superant el mític Bubka), ha estat campió en els Jocs Olímpics de Londres i en els europeus, però es va haver de conformar ahir amb el tercer lloc, un premi menor per a la seva gran categoria. A més, el va compartir amb dos saltadors polonesos, en aquest cas Pawel Wojciechowski i Piotr Lise; tots tres amb un millor salt de 5,80 metres.