El diumenge de festa major hi ha la novetat, a la capital del Bages, de la Primera Cronoescalada al parc de Puigterrà, que neix gràcies a la col·laboració entre l'Associació de Veïns del Passeig i Rodalies, Club Atlètic Manresa i l'Ajuntament.

La prova tindrà una distància de mil metres amb sortida del primer tram del passeig Pere III i entrada al parc per les escales situades al costat del que va ser Pista Castell. Hi ha un desnivell de cent metres i la pujada per les escales és el tram més exigent per a uns atletes que tindran la meta dalt de Puigterrà. Hi ha previst un màxim de 150 inscrits i hi ha clars favorits tant en la categoria d'homes com en femenina. El santfeliuenc Just Sociats, amb moltes victòries tant en curses d'asfalt com de muntanya, ja s'hi ha inscrit; en dones, Meritxell Soler, l'atleta santjoanenca que ha estat becada en una universitat als Estats Units, també hi serà.

Les inscripcions es poden fer a runedia.com i manresa.com de forma virtual. Presencialment, a les botigues Esports Sagi (carretera de Vic, 92), Rios Running (carrer del Bruc, 39) i Triskel 365 (Carrió, 12). La sortida de la prova principal és a les 11.30 hores i entre cadascun dels atletes hi haurà mig minut de marge. Abans, a les 10.30, hi ha les curses infantils (de 250, 500 i 1.000 metres) que es faran pel Passeig, no pujaran al parc.