El kenyà David Rudisha va recuperar el títol mundial de 800 metres quatre anys després i l'etíop Genzebe Dibaba, la més petita de la il·lustre saga, es va doctorar a l'aire lliure en els 1.500 després d'haver superat el rècord del món quatre setmanes abans. Els dos atletes africans van compartir protagonisme en la quarta jornada dels Mundials amb el campió olímpic britànic Greg Rutherford, guanyador de la longitud tot i que va acabar adolorit, i la cubana Denia Caballero, primer or americà en el disc femení.

Or fa quatre anys a Daegu, Rudisha va controlar la cursa des del seu pas pel 400 amb 54.15 i no va patir en la recta per mantenir la punta. El van acompanyar en el podi dos europeus, el polonès Adam Kszczot i la nova sensació de la distància, Amel Tuka, que va donar a Bòsnia la primera medalla de la seva història en uns mundials. Per la seva banda, Dibaba, un mes després de fer rècord mundial als 1.500 metres, va guantar amb poca oposició, i va deixar ben enrere Faith Kipyegon i Sifan Hassan.

Ja fora de les finals, Usain Bolt i Justin Gatlin van reprendre les hostilitats, ara en els 200, dos dies després d'acabar la final dels 100 metres separats per 13 mil·lèsimes. El jamaicà va guanyar la tercera de les sèries amb 20.28 només donant el millor al revolt; a continuació, en el seu torn, Gatlin va donar un passeig ben semblant, guanyant la quarta sèrie amb 20.19.