El Barça sabrà aquesta tarda, a partir de les sis, els seus tres primers rivals en la propera Lliga de Campions. La fase de grups, com sempre, pot determinar adversaris més complicats que d'altres. Enguany, però, hi ha la particularitat que només els campions de les lligues més importants seran caps de sèrie, amb la qual cosa equips de gran prestigi i potencial estaran en d'altres pots. Com sempre, els equips d'una mateixa competició nacional no podran quedar inclosos al mateix grup.

La gala d'avui a Montecarlo, a més, tindrà el Barça com a centre d'atenció. El fet que el club blaugrana assolís el 6 de juny passat a Berlín la seva cinquena Copa d'Europa i que, per tant, guanyés el trofeu en propietat, provocarà que la UEFA hi tingui un detall. Així, Andrés Iniesta portarà la Copa i Andoni Zubizarreta, Juliano Belletti, Carles Puyol i Éric Abidal seran els encarregats de treure les boles del sorteig d'una competició que la temporada vinent disputarà la final a Milà.

Caps de sèrie diferents

La particularitat més gran que té el sorteig d'avui és la presència d'equips de grans lligues als pots 2 i 4. Els tres anglesos (Arsenal, Manchester City i Manchester United) podrien ser rivals del Barça. En cap cas no ho poden ser el Madrid, l'Atlètic o el València, ja que també pertanyen a la lliga espanyola. Els altres perills arriben dels dos alemanys del pot número 4, el Borussia Mönchengladbach i el Wolfsburg, conjunts potents, però sense gaire recorregut a Europa els últims anys, que hauran de jugar, segurament, contra grans d'Europa per aquest motiu.

L'altre centre d'atenció estarà en l'entrega del trofeu al millor jugador europeu de la temporada, atorgat pels vots dels periodistes europeus. Leo Messi és el favorit indiscutible per guanyar el títol, davant de Cristiano Ronaldo, el guanyador de l'edició passada, i del seu company Luis Suárez.

El United goleja a domicili

Ahir van jugar-se els cinc últims partits del play-off de classificació per a la fase de grups i no hi va haver sorpreses. El Manchester United, que havia patit per vèncer el Bruges a casa per 3-1, ahir va guanyar per 0-4 amb un hat-trick de Wayne Rooney i un gol d'Ander Herrera. En l'altra eliminatòria estrella, el Bayer Leverkusen va remuntar un 1-0 a la Lazio guanyant per 3-0 amb anotacions de Çalhanoglu, Mehmedi i Bellarabi. També va remuntar el CSKA de Moscou, en aquest cas un 2-1 a l'Sporting de Lisboa per vèncer 3-1 a casa. El gol de Musa va decidir. Van fer història els kazakhs de l'Astana, que van empatar a un a Nicòsia i van fer bo l'1-0 de l'anada. I també serà al sorteig el Bate Boríssov, tot i perdre per 2-1 al camp del Partizan, 1-0 a l'anada.