El ciclista australià Caleb Ewan (Orica), de només 21 anys, es va presentar en societat en vèncer a l'esprint la cinquena etapa de la Vuelta a Espanya, que va acabar a Alcalá de Guadaira (Sevilla). En els quilòmetres finals d'aquesta etapa hi va haver un tall que va afectar el fins ahir líder, el colombià Johan Esteban Chaves, que va perdre el liderat a mans de l'holandès Tom Dumoulin (Giant) per només un segon de diferència.

L'etapa, que va transcórrer entre les localitats de Rota i Alcalá de Guadaíra i tenia un recorregut de 167,3 km, es va iniciar amb la típica escapada, que aquest cop van formar tres corredors: el belga Iljo Keisse (Etixx), el canadenc Antoine Duchesne (Europcar) i Tsgabu Grmay (Lampre), el primer ciclista etíop que participa a la Vuelta. Però ahir tampoc va ser el dia de l'escapada, ja que el pilot va atrapar el darrer ciclista, Keisse, quan faltaven nou quilòmetres pel final.

A partir d'aquí els favorits per a la victòria d'etapa, com ara l'eslovac Peter Sagan, l'alemany John Degenkolb o els espanyols Alejando Valverde i Joaquim Rodríguez, van intentar agafar bones posicions per a l'arribada, però un tall en la darrera recta els va despistar i el jove Caleb Ewan ho va aprofitar per endur-se una gran victòria.

Pel que fa als coredors favorits al triomf general, Dani Moreno i Chris Froome van entrar a 2 segons del vençedor, Rodríguez i Chaves a vuit, Nairo Quintana a deu i Valverde, Fabio Aru i Mikel Landa a dotze. En la general tots ells estan a pocs segons de diferència. L'etapa d'avui, de 200 km entre Córdoba i Sierra de Cazorla, podria marcar diferències, ja que acaba a dalt d'un port de tercera categoria.