Esther Guerrero, mig fons banyolí, preparació bagenca

L'atleta de 800, entrenada pel director tècnic de l'Avinent Manresa, Joan Lleonart, no va poder accedir a semifinals en debut mundialista

27.08.2015 | 07:55

L


a Catalunya Central no ha pogut enviar en aquesta ocasió cap representant als campionats del món d'atletisme que aquests dies es fan a Pequín, però hi va participar de manera indirecta la matinada d'ahir. La migfondista banyolina Esther Guerrero, actual campiona d'Espanya dels 800 metres, va ser la sisena de la seva sèrie en el debut en una cita d'aquesta magnitud. Va quedar eliminada, però el seu temps de 2.02.64 és força correcte i aproximat als 2.01.43 que va fer a Madrid, que suposen la seva millor marca. Guerrero és entrenada pel manresà Joan Lleonart, director tècnic de l'Avinent, que ahir va seguir amb interès i alegria les evolucions al tartà del Niu d'Ocell de la capital xinesa.
Segons Lleonart, "la il·lusió per participar al Mundial era gran i jo l'he vista bé, molt ben situada en tot moment i molt valenta. Al final li ha faltat una mica per poder lluitar per classificar-se, però és aquest punt que li falta el que intentarem treballar en el futur".

Temporada "cum laude"
Guerrero, de 25 anys, ha arribat a Pequín després d'una certa polèmica, ja que la federació internacional va rebaixar la mínima per anar als Mundials de 2.01.50 a 2.01.00 i ella en quedava fora. Afortunadament, la federació espanyola va fer una reclamació i va quedar requalificada. Per a Lleonart, la temporada "ha estat de cum laude, ha guanyat els dos campionats d'Espanya, de pista coberta i a l'aire lliure, ha debutat amb la selecció espanyola a la Copa d'Europa de Txeboksari i ha fet marca personal. El fet d'haver debutat a un Mundial, a més, li dóna una experiència que podrà aprofitar de cara al futur".
El tècnic manresà ha recomanat a la seva pupil·la que "gaudeixi de tot el que vegi fins diumenge, que és quan torna. Ella va arribar allà dissabte i ha tingut quatre dies per adaptar-se a un jet lag de sis hores. Les condicions no han estat perfectes, però crec que se n'ha sortit molt bé. L'Esther és una atleta ambiciosa, que ho dóna tot, i no se li pot retreure res". Recorda que "quan la vaig agafar, fa només dos anys, feia temps de 2.07. L'any passat va fer 2.03 i enguany ha fet 2.01.43. Té una evolució clara per davant i hem d'intentar aconseguir-la".
De cara a la temporada que ve, "ser a Rio és l'objectiu, però també que participi als Europeus d'Amsterdam del juny, que és una meta que, si no hi ha lesions o problemes, hauria d'aconseguir amb facilitat". Sobre el seu futur, "ella és una atleta de 400 metres que va pujar a 800. Esperem que pugui arribar a 1.59. A la llarga, la veig com a corredora de 1.500 metres, però no abans de tres anys".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema