El davanter vilomarenc Jonathan Soriano pot fitxar durant les properes hores pel Bayer Leverkusen, un dels equips més potents de la lliga alemanya i adversari del FC Barcelona en la fase de grups de la Lliga de Campions. Soriano, capità del Red Bull Salzburg austríac, equip en el qual ha actuat les quatre últimes temporades i mitja, marxaria d'aquesta manera cap a una de les lligues potents d'Europa després de l'eliminació del seu equip en la fase prèvia de la Lliga Europa, dijous a la nit, contra el Dinamo de Minsk.

La notícia la va donar a conèixer ahir al migdia Mundo Deportivo, que va apuntar que el representant del bagenc, Josep Maria Orobitg, estaria acabant d'enllestir els últims serrells de l'operació amb la directiva de l'equip de l'aspirina. El límit és dilluns a la nit, data en la qual es tanca el mercat de traspàs de jugadors de l'estiu.

Molta competència

Ahir mateix, el Bayer Leverkusen va anunciar dues modificacions a la seva plantilla. D'una banda, arriba cedit del Borussia Dortmund el mitja punta eslovè Kevin Kampl, que havia estat, precisament, company de Soriano al Salzburg fins l'estiu passat. El conjunt alemany també va donar a conèixer la venda del coreà Heung-Min Son al Tottenham per 16 milions d'euros. Son no s'avenia gaire amb una de les altres figures de l'equip, Hasan Çalhanoglu, i per això s'ha decidit vendre'l al club anglès.

Totes aquestes anades i vingudes fan que el Bayer Leverkusen, que avui juga al camp del Bayern de Munic en partit corresponent a la tercera jornada de la Bundesliga, encara estigui en fase d'acabar de configurar la plantilla. El fet cert, però, és que Soriano, en cas que fitxi, tindrà força competència a la línia davantera.

Els seus màxims oponents són el veterà Stefan Kiessling, que aquesta temporada sembla que ha aconseguit la titularitat amb la baixa de Josip Drmic, i el jove Julian Brandt, que era el davanter suplent. El Leverkusen, però, també gaudeix d'un estol de mitges puntes amb molta arribada a gol, liderats pel suís Mehmedi, fitxat del Friburg, i el mencionat Kampl. També hi juga l'extrem Bellarabi, que no sembla competència directa de Soriano, com tampoc no ho és Çalhanoglu, que actua més al mig del camp. Si fitxa, per tant, Soriano pot optar a la titularitat, però se l'haurà de guanyar.

Un tècnic conegut

Un altre dels motius que pot haver portat Jonathan Soriano a Leverkusen és, sens dubte, la presència de qui va ser el seu entrenador a Salzburg durant dues temporades i mitja. Amb ell va guanyar una lliga i una Copa austríaques.

Si decideix abandonar el Red Bull, Jonathan Soriano tancaria una etapa brillant de la seva carrera amb 150 partits jugats en totes les competicions i 132 gols. En les últimes temporades sempre ha estat entre els millors golejadors del continent, malgrat que la debilitat de la lliga austríaca li ha impossibilitat lluitar per la Bota d'Or. Ha afegit tres lligues i tres Copes al seu palmarès.