L'holandesa Dafne Schippers i el rus Sergei Shubenkov van deixar clar ahir a Pequín que no s'ha de ser negre per regnar en la velocitat. La primera va obtenir una esclatant victòria en els 200 metres amb la tercera millor marca de la història i el primer va manar des de l'inici en els 110 metres tanques. En els 100 metres tanques femenins, el triomf sí que va ser per a una atleta de color, la jamaicana Daniell Williams, tot i que el podi el van completar dues blanques, l'alemanya Cindy Roleder i la bielorussa Alina Talay.

La gran final del dia era la dels 200 femenins i Schippers apareixia com a favorita. L'holandesa, però, va sortir del revolt en penúltima posició i va haver de fer uns últims metres fantàstics per vèncer la jamaicana Elaine Thompson per tres centèsimes. A més, el seu registre de 21.63 és el quart de la història, darrere de l'extraterrestre rècord del món de Florence Griffith-Joyner, 21.34 a Seül, un 21.56 de la mateixa atleta en les semifinals dels mateixos Jocs, i uns 21.62 en alçada de Marion Jones. El tercer lloc d'ahir va ser per a la veterana Veronica Campbell-Brown.

La victòria de Shubenkov va ser més sorprenent, ja que hi havia d'altres favorits. El rus, però, va fer una cursa neta i va vèncer amb rècord nacional, 12.98. Va vèncer el jamaicà Hansle Parchment i l'americà Aries Merritt.

Llargada d'alçada

L'única final de concurs d'ahir va ser la de salt de llargada femení i va tenir un gran nivell, amb les tres primeres per damunt dels set metres, la nord-americana Tianna Bartoletta (7.14), la britànica Shara Proctor (7.07) i la sèrbia Ivana Spanovic (7.01). En la marxa, la nit anterior, doblet xinès de Hong Liu i Xiuzhi Liu i tercer lloc de la ucraïnesa Olyanovska. María José Poves va ser desena, Raquel González, 14a i Laura García-Caro, 32a.