El triplet d'Usain Bolt, campió en els 4x100 amb Jamaica, el doblet de Mo Farah en el fons en guanyar la prova dels 5.000 metres i el rècord del món batut a la prova de decatló perl nord-americà Ashton Eaton van marcar una brillant penúltima jornada en els mundials que tenen lloc al Niu de Pequín.

Bolt va coronar la seva exhibició amb la victòria en els 4x100 amb un temps de 37''36 per a Jamaica, deixant en segona posició l'equip dels Estats Units que poc després va ser desqualificat a causa d'un mal canvi entre Tyson Gay i Mike Rodgers, fora de zona. La plata, de forma sorprenent, va ser per a la Xina (38''01) i el bronze va ser per al Canadà (38''13). Bolt, el millor velocista de tots els temps, porta ja quatre triples en grans cites, dos en mundials i dos més en els Jocs Olímpics. En dones, Jamaica es va penjar també l'or, i ben liderada per Fraser-Pryce, va firmar 41''07, que és rècord dels campionats.

En els 5.000 metres, el somalí de passaport britànic, Mo Farah, es va encarregar també de fer més gran la seva llegenda amb la victòria i un temps de 13'50''38. Campió en els 10.000 fa uns dies, Farah assoleix el seu quart doblet que inclouen els Jocs Olímpics de Londres i dos europeus. Amb aquestes estrelles de primer nivell, el rècord que va aconseguir Ashton Eaton ahir en el decatló va quedar en segon pla, tot i el seu enorme mèrit. Eaton ha deixat la seva marca amb els 9.045 punts, 6 més que el registre que ell mateix tenia. En salt d'alçada, les esperances que tenia la delegació espanyola d'aconseguir medalla es van esfumar. Ruth Beitia va ser la cinquena en no superar el llistó a 2,01 metres, alçada que van passar la russa Maria Kuchina (or), Blasic (plata) i la russa Anna Chicherova, bronze. En el 50 km marxa, Jesús Ángel García Bragado assolia un 9è lloc meritori, als 45 anys.