El pilot cerverí Marc Márquez (Honda) es va endur una nova pole de la categoria de Moto GP al Gran Premi de la Gran Bretanya, que es disputa al circuit de Silverstone, i a més va aconseguir rebaixar dues vegades el millor temps del circuit, fet per ell mateix l'any 2013.

Márquez, doble campió del món de Moto GP, va sortir disposat a marcar la pauta des del principi, i en la segona volta va fer un temps de 2:00.546 que era nou rècord del circuit (l'anterior estava en 2:00.691). Però el cerverí no es va aturar i a la cinquena volta va tornar a rebaixar el millor temps fins als 2:00.234, un registre que va posar les coses molt difícils als seus rivals. Darrere d'ell sortiran, també a la primera línia de la graella, Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa, mentre que Valentino Rossi va ser quart.

En Moto 2 el més ràpid va ser el britànic Sam Lowes (Speed Up) que va superar Àlex Rins (Kalex) i el líder del mundial, el francès Johann Zarco (Kalex). Finalment, en Moto 3 la primera plaça de la graella de sortida se la va endur el valencià Jorge Navarro (Estrella Galicia), que es va imposar al txec Karel Hanika (KTM) i al britànic Danny Kent (Honda).