El corredor de Folgueroles Albert Baronet (CA Vic) i la santjoanenca Meritxell Soler (Avinent Manresa) van proclamar-se vencedors de la primera edició de la Cronoescalada al Parc de Puigterrà, prova que va tenir la presència de 52 corredors. L'organització va anar a càrrec de l'AV Passeig i Rodalies i l'Ajuntament de Manresa juntament amb la col·laboració tècnica del Club Atlètic Manresa. La prova era d'un traçat d'un quilòmetre però amb un desnivell de 100 metres. Els 80 esglaons que hi ha entre el passeig de Pere III, lloc on va començar la prova, i el parc de Puigterrà, va ser una pedra de toc molt dura per a més d'un participant. De fet, la majoria d'atletes al final de la cronoescalada es 'queixaven' de l'exigència i la duresa del tram d'escales. A més d'un se li va fer inacabable. La prova finalment no va poder tenir la participació d'alguns atletes de casa nostra com és el cas de Just Sociats o Pol Guillén, que per problemes físics no van poder participar a la cursa manresana, englobada dins els actes de la festa major.

En la categoria masculina el triomf final va ser per a l'atleta osonenc del Club Atlètic Vic Albert Baronet, que amb un temps tres minuts i cinc segons va prendre la victòria al tram final al fruitosenc del CAM Marc Valero, que va cobrir l'exigent traçat amb dos segons més. La tercera posició en la categoria masculina va ser per a un Jordi Solé (0:03:11) que va ser el líder de la prova durant el primer terç. El quart classificat en la categoria masculina va ser Gerard Martínez (Associació Esportiva La Salle) amb un temps de 0:03:14.