El ciclista holandès Tom Dumoulin (Giant) es va imposar en la novena etapa de la Vuelta a Espanya, disputada entre Torrevella i Cumbre del Sol (Alacant), i es va tornar a col·locar líder de la ronda espanyola.

L'etapa, que tenia 168 quilòmetres de recorregut, es va iniciar amb les absències de l'eslovac Peter Sagan (Tinkoff), que va ser atropellat per una moto en la jornada anterior, ni el belga Jesper Stuyvens (Trek), el guanyador d'aquella etapa. En el quilòmetres 30 hi va haver una nova caiguda que va afectar, entre altres, a Valverde, Chaves, Aru o Landa. Llavors ja s'havia format una escapada de 14 corredors, que va ser neutralitzada en el segon pas per l'Alt de Puig Llorençà (Cumbre del Sol). En els darrers quilòmetres de la pujada final hi va haver diversos atacs de Dumoulin i del britànic Chris Froome (Sky), que van fer que la resta de rivals haguessin de cedir temps per jugar-se el triomf entre ells.

Al final, el corredor holandès va ser més fort i es va endur la victòria d'etapa per davant de Froome, que va cedir dos segons. Pel que fa a la resta de favorits al triomf final de la Vuelta a Espanya, el català Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) va arribar a cinc segons, l'italià Fabio Aru (Astana) a 16, i el colombià Nairo Quintana i l'espanyol Alejandro Valverde (ambdós del Movistar) a 20.

Pel que fa a la classificació general, Dumoulin avantatja en 57 segons al Purito i en 59 al colombià Esteban Chaves (Orica), el líder fins ahir. En l'etapa d'avui, els corredors hauran de fer un total de 146 quilòmetres entre les ciutats de València i Castelló.