Un total de 110 participants van prendre part en la segona Retrotrobada Ciclista de Berga. La prova se submergeix en l'aire vintage de les bicicletes i els mallots dels corredors. La prova és organitzada pel Club Esquí Berguedà amb el suport de l'Scooter Club i col·laboració del Berguedà i d'arreu. El gruix de la jornada va ser ahir amb la prova ciclista.

Entre les set i dos quarts de nou del matí es va fer l'entrega de dorsals a tots aquells participants que no ho havien pogut fer el dissabte a la plaça Viladomat. Tot seguit es va fer el control de material i de rigor històric. Les bicicletes havien de complir tres requisits bàsics: cablejat de frens exteriors per sobre del manillar, palanques de canvi al quadre i pedals no automàtics. Aquestes raons eren condicions bàsiques per poder participant a la prova ciclista berguedana.

La prova, que no era de caire competitiu, tenia un traçat de 45,98 quilòmetres i passava per Avià, Casserres i Montclar, on hi havia l'avituallament per als ciclistes per tot seguit reprendre el camí de retorn i tornar a Berga cap al volt de les 12 del migdia. Tot seguit a la plaça Viladomat es va fer un vermut amb música en directe per a tots els participants a la prova. Durant tota la matinal d'ahir (de les nou del matí fins a les tres de la tarda) hi va haver una exposició de ciclisme, estands i fireta a l'envelat que hi havia a la plaça Viladomat. Tota la moguda ciclista, però, ja va començar divendres amb el còctel de benvinguda per als participants que va constar d'una taula rodona sobre el món del ciclisme que es va fer al Konvent de Cal Rosal, i que es va tancar amb un piscolabis per a tots els assistents al col·loqui.