L'equip júnior femení de l'Asfe de Sant Fruitós ha aconseguit el primer objectiu i jugarà aquesta temporada a Preferent, una categoria en la qual ja va jugar l'any passat però que no va poder mantenir. Aquest fet serà possible gràcies a la gran fase d'accés que han realitzat les jugadores fruitosenques, on han obtingut un balanç de dues victòries i una derrota.

Les bagenques van iniciar els partits de classificació per a la màxima categoria del bàsquet base català amb un triomf per 62-51 davant el Vilassar de Dalt, en un matx que es va jugar a Lleida. Després es van enfrontar al TGN Bàsquet a Vilassar de Dalt, i van caure per només un punt de diferència (62-61). I en el partit decisiu de les fases, jugat a Tarragona davant el Mollet, les noies de Sant Fruitós de Bages van treure tot el seu potencial i van vèncer les seves rivals per 20-47, obtenint d'aquesta manera el merescut bitllet per Preferent.

No va tenir tanta sort el cadet masculí de la SA Súria, que no va poder obtenir la plaça a Preferent després de finalitzar segon del seu grup. El Marc Gasol de Girona, que ja havia guanyat amb facilitat al camp del Mollet, no va donar cap possibilitat als suriencs i es van imposar per un contundent 114-68, i d'aquesta manera es va classificar per a Preferent. Com a mínim, el Súria va tombar el Mollet a casa per 74-55 en un darrer partit intranscendent. Ara, els suriencs jugaran la primera fase de competició a nivell A i buscaran un bitllet per Interterritorial, la segona categoria més potent del bàsquet base a Catalunya.

Finalment, en les fases per accedir a júnior interterritorial masculí, el 100x100 Bàsquet Olost va obtenir el seu bitllet per a la categoria després de vèncer amb claredat el Collblanc (47-83). Per la seva banda, tant l'Asfe Sant Fruitós com l'Esparreguera no van disputar els seus partits.

Molta presència a Sant Julià

Des de divendres i fins diumenge es disputarà la 31a edició del Torneig BBVA de Sant Julià de Vilatorta, on prendran part nombrosos equips de les nostres comarques. En categoria masculina seran a Sant Julià els dos sèniors de l'Igualada, l'Esparreguera (que també hi aportarà un equip cadet) i La Salle Manresa. Per altra banda, en noies destaca la presència dels dos sèniors i dos júniors de l'Asfe i els diversos equips de la Joviat (el sènior, dos júniors, dos cadets i dos infantils). El Santpedor hi prendrà part amb un júnior i un preinfantil i el Martorell amb un cadet.