L'I-bloc, que també és el quart Open d'escalada en bloc d'Igualada, va abaixar el teló d'una nova edició de la competició, que cada temporada creix més pel que fa al nombre de participants, els premis i les instal·lacions.

El primer campionat que es va posar en marxa va ser l'infantil, en el qual van participar fins a 55 nens que estaven repartits entre el rocòdrom Ingravita i la plaça de Cal Font. Quan van acabar la prova es va fer un sorteig de material entre tots els participants. Tot seguit va ser el torn dels adults, que en aquesta edició van ser 145 competidors d'arreu de Catalunya entre les diferents categories: absoluts, sub-18 i veterans. Tots ells buscaven un lloc a la gran final del campionat, en la qual els participants van haver d'escalar els blocs més difícils i espectaculars.

A més de l'I-bloc, la plaça de Cal Font de la capital anoienca també va acollir una nova activitat coneguda com les proves tontes, en la qual els participants havien d'escalar i disfressar-se sense caure, fer una cursa d'escalada i jugar a bàsquet, fer escalada a cegues o bé escalar un bloc amb les preses fluixes amb una piscina a sota. El nombrós públic assistent a la plaça va gaudir amb aquestes proves, com també ho va fer amb una altra competició, que consistia a quedar-se agafat a un pernil suspès en l'aire durant tres segons, i qui ho aconseguia es quedava aquesta peça.