L'arribada del porter del Man-chester United David de Gea al Reial Madrid per uns 35 milions d'euros i l'anada de Keylor Navas en sentit contrari per uns 15 va ser una de les operacions més destacades de l'últim dia del mercat de fitxatges, l'hora límit del qual tenia lloc fora del tancament d'edició d'aquest diari. Els anglesos, a més, feien saltar la banca amb l'adquisició del jove francès de només 19 anys, procedent del Mònaco, Anthony Martial per una xifra aproximada de 80 milions.

Diumenge ja semblava clar que De Gea seria madridista ja que Louis van Gaal ho havia deixat caure en la roda de premsa posterior al partit del seu equip a Swansea. L'operació va trigar a consumar-se i encara més difícil va ser convèncer Navas de marxar a Anglaterra, on haurà de lluitar per un lloc amb Romero.

Martial fa saltar el mercat

Les necessitats ofensives del Man-chester United, que va perdre el pols per Pedro fa uns dies, van derivar en una contractació rècord, la del prometedor Martial, que supera els 75 milions que havia pagat el dia anterior el Manchester City pel belga Kevin de Bruyne. Els clubs anglesos són de nou els que més han gastat en contractacions, tot i que ahir tampoc no van ser tants els equips que van aprofitar els darrers minuts per fer contractacions. Se n'esperava alguna d'espectacular del Chelsea, però a l'hora de tancar aquesta edició l'equip de José Mourinho no s'havia mogut.

En canvi, a la lliga espanyola sí que arribaven jugadors que havien estat en altres lligues. Pablo Hernández, provinent de Qatar, va arribar al Rayo Vallecano juntament amb el davanter Javi Guerra; Joaquín va aconseguir, finalment, tornar al Betis des de la Fiorentina i Adrián López completa la davantera del Vila-real des del Porto.

Diop és blanc-i-blau

També l'Espanyol va tancar un dels serials de l'estiu en l'última jornada. El senegalès Pape Diop jugarà a Cornellà-el Prat les properes tres temporades. El jugador havia estat a Barcelona durant força setmanes, però fins ahir no es va desencallar una contractació per la qual també lluitava Las Palmas. El Sevilla, per la seva banda, també va tancar l'arribada del central Andreolli.

En l'apartat internacional, també molt moviment, entre el qual va destacar el fitxatge del brasiler Hernanes, provinent de l'Inter, per la Juventus de Torí. També es parlava de la cessió del belga Januzaj del Man-chester United al Borussia Dortmund. També a la Bundesliga, el Wolfsburg invertia els diners de De Bruyne per fitxar Draxler, del Schalke, i Dante, del Bayern de Munic.