Finalment, Jonathan Soriano no jugarà al Bayer Leverkusen a partir d'aquesta setmana. La posició intransigent del seu club, el Red Bull Salzburg, que es va negar a rebaixar la xifra de quinze milions d'euros amb la qual va taxar el davanter vilomarenc, va provocar que els alemanys contraataquessin i aconseguissin un reforç a millor preu. El davanter del Manchester United que la temporada passada havia actuat cedit al Reial Madrid, Javier Chicharito Hernández, serà roig-i-negre per tretze milions d'euros i es podria enfrontar al Barça el proper 29 de setembre en la segona jornada de la Lliga de Campions.

El fet cert és que aquesta resolució del cas és un cop important per al jugador bagenc, que tenia coll avall poder anar a una lliga més poderosa als 29 anys, i després de quatre temporades i mitja a Àustria amb un excel·lent bagatge golejador. Soriano confiava en la paraula dels dirigents austríacs, que li havien dit que si rebia una oferta d'un equip de Lliga de Campions facilitarien la seva sortida. A Leverkusen, a més, hi entrena qui havia estat el seu entrenador al club, Roger Schmidt, i també hi ha dos jugadors amb els quals havia coincidit, el brasiler André Ramalho i l'eslovè Kevin Kampl.

En el moment de la veritat, però, ni el jugador, ni el seu representant, Josep Maria Orobitg, no van poder canviar la situació i Soriano continuarà a l'equip almenys fins al mercat d'hivern. Aquesta era la situació a l'hora de tancar aquesta edició.