El Reial Madrid va renunciar ahir a la seva primera intenció de recórrer a la FIFA i a la UEFA el fet de no haver pogut fitxar el porter David de Gea la matinada de dimarts i va acusar, en un comunicat, el Manchester United que no es consumés el canvi de cromos entre els dos clubs amb el porter madrileny i Keylor Navas. Els anglesos van respondre al vespre que totes les argumentacions dels espanyols eren mentida i que posaven la federació anglesa com a testimoni que ells ho havien fet bé.

Segons el comunicat que va fer públic ahir el Reial Madrid, el United no va obrir cap via de diàleg fins dilluns al matí, fet que va ser acceptat pels blancs tot i les dificultats que suposava enllestir una operació així l'últim dia. La nota diu que el United exigia que Navas entrés en l'operació i que l'acord va ser ràpid, a dos quarts de dues del migdia. El United, segons aquesta versió, va trigar vuit hores a remetre els comentaris sobre la documentació amb petites modificacions que van ser acceptades pel Madrid. Després d'obtenir les firmes de De Gea i Navas, el Madrid va remetre els contractes firmats al United a les 23.32 hores. El club anglès va arribar a un acord amb els representants de Navas a les 23.53. El United va introduir al TMS (programa de la FIFA de transferències) les dades de De Gea, però no les de Navas, a les dotze en punt. El Madrid rep la documentació dos minuts més tard i intenta accedir al TMS, però ja estava tancat.

El United, en canvi, va respondre que ells no es volien desprendre de De Gea, que el Madrid no va fer cap oferta fins dilluns al matí i que van ser els blancs els que no van entrar a temps la documentació. Això sí, es van congratular de conservar De Gea.