L'Àgora Alta Segarra, una societat limitada que es donarà a conèixer al públic durant el mes d'octubre, és l'entitat organitzadora de la primera edició del Decasports de Calaf, que es durà a terme del 8 al 12 de setembre i tindrà la participació d'un total de dotze equips.

El Decasports és una competició en la qual diversos conjunts d'un màxim de deu persones han de competir en deu modalitats esportives diferents, que en aquesta edició seran les següents: ciclisme individual, bàsquet 3x3, tennis taula individual, vòlei sorra 3x3, motor-karts individual, escacs individual, tennis individual, atletisme individual, futbol 3x3 i waterpolo 3x3.

Els diversos participants a la competició es dividiran en dues categories: mixt aleví-infantil (en la qual prendran part 4 equips de nens i nenes d'entre 11 i 16 anys), i mixt sènior (en la qual participaran 8 equips d'esportistes de 17 anys o més).

Els premis de la competició seran molt variats i de gran valor per als participants. Per exemple, els primers classificats de la categoria sènior guanyaran un cap de setmana per a tot l'equip a Londres amb hotel i vol inclosos, més diverses entrades per anar a veure un partit de la Premier al camp del Chelsea. Per altra banda, els segons s'enduran un sopar al restaurant Kedivi de Calaf, i els tercers podran fer el mateix al restaurant La Coppe de la localitat anoienca. En la categoria aleví-infantil, els vencedors tindran un cap de setmana a Port Aventura, amb l'hotel i l'entrada pagats. Finalment, hi haurà un guardó al millor esportista, que s'endurà un cap de setmana a Barcelona, amb hotel i entrada per anar a veure un partit del Barça de l'esport a escollir.

Aquest és un dels primers projectes d'aquesta entitat, que també organitzarà dues exhibicions d'hípica, que es faran dissabte a les 17 h davant del Casal de Calaf.