L

a gesta de Toni Bou de guanyar divuit mundials, si els aconsegueix aquest cap de setmana, i a més seguits, no té gaires punts de comparació en la història de l'esport mundial en qualsevol disciplina. Si no hi ha errades en l'estudi, el pierenc entrarà en el podi dels esportistes de tota la història amb més campionats del món individuals, amb un total de 18. Només dos especialistes suïssos en tir de principi del segle XX han aconseguit superar-lo, però té els seus registres a prop. De fet, si s'imposa en aquest Mundial, se situarà a un del segon i a tres del primer classificat. Això sí, ha d'anar alerta de no ser sobrepassat per alguns patinadors de velocitat que encara estan en actiu.

Tiradors longeus

Així, el suís Konrad Stäheli va guanyar 21 títols mundials en diferents especialitats de rifle i una en pistola en quinze campionats diferents, començant pel de Torí, el 1898 i acabant en el de Viborg, a Dinamarca, el 1914. Poques dècades després va estar a punt d'atrapar-lo el seu compatriota Karl Zimmermann, dinou vegades campió individual entre el certamen de Milà, el 1922 i el de Lucerna, el 1939.

Tres amenaces

Bou ja té 17 títols, entre aire lliure i pista coberta, i ja en tenia un més que els patinadors Victor Ahn, de short track, i Sven Kramer, de velocitat. El primer ja ha anunciat la seva retirada i el segon continua en actiu i aquest any mateix va guanyar els mundials de la seva ciutat natal, Heerenveen. També podria tornar a la competició Michael Phelps, que també ha guanyat setze mundials individuals, tot i que sembla que només seria per als Jocs de Rio i no arribaria als campionats del Budapest 2017. La tercera amenaça en actiu és la de Laia Sanz, tretze vegades campiona del món de trial i tres més d'enduro i que encara està en actiu. Cal dir, però, que la FIM no reconeix alguns dels seus títols en trial.