Als 36 anys, el ciclista ceretà Josep Antoni Hermida sap que arriben les seves últimes oportunitats d'aconseguir fites importants en les competicions en què pren part. És conscient que l'any que ve, a Rio de Janeiro, tindrà la seva cinquena i última ocasió de ser en uns Jocs i, com diu ell, els que es disputen aquests dies a Vallnord, a Andorra, són "un dels meus tres últims Mundials". Per això, i perquè la temporada ha estat més difícil del que s'esperava, Hermida necessita, tan a prop de casa, fer un bon resultat avui, d'una banda, per salvar la temporada i, de l'altra, per agafar una bona posició per a la cita important de l'any vinent.

No ho tindrà fàcil tenint en compte els precedents. Va tenir un problema d'origen pulmonar a la primavera que el va fer parar uns dies i va quedar endarrerit tant al campionat d'Espanya, com al d'Europa. A més, als Jocs Europeus de Bakú va haver d'abandonar. Tres ciclistes espanyols, els consagrats Sergio Mantencón i Carlos Coloma i el nou campió estatal, David Valero, posen en perill el seu bitllet olímpic i Hermida sap que ha de fer el do de pit per mantenir la seva posició.

La cursa començarà avui a dos quarts de tres i tindrà favorits clars com tota l'esquadra suïssa, capitanejada pel Nino Schurter, o el francès Julien Absalon. Representant Bolívia també hi haurà el ciclista del Tomàs Bellès Éver Alejandro Gómez.

Hermida ha explicat, abans de la prova, que "aquesta temporada he arribat bastant just, lluny de les posicions que normalment aconsegueixo pels problemes físics. Ara sembla que m'estic recuperant i millorant la forma". És clar en afirmar que "estic al final de la meva carrera. Rio 2016 poden ser els meus cinquens Jocs i pensar en uns sisens ja seria pensar massa. Si em classifico seran els meus últims Jocs Olímpics".

Roberto Bou, endarrerit

Ahir es va disputar la cursa sub-23 dels Mundials amb presència de Roberto Bou, del Tomàs Bellès. Va quedar en el lloc 53, a 13.26 del guanyador, que va ser el neozelandès Anton Cooper. Van completar el podi d'aquesta prova el francès Victor Koretzky i el britànic Grant Ferguson.