El portuguès Nélson Oliveira va guanyar ahir en solitari la tretzena etapa de la Vuelta, disputada entre Calatayud i Tarazona, en una jornada de transició abans de l'inici de tres jornades seguides de muntanya. Oliveira, doble campió de Portugal de contrarellotge, va donar la primera victòria d'etapa al Lampre després de saltar trenta quilòmetres abans de la línia de meta i fer valer les seves condicions davant dels seus 23 companys de l'escapada del dia, que van entrar un minut més tard.

El grup de favorits va prendre's el dia amb calma i va arribar a cinc minuts del guanyador sense canvis a la classificació general. Fabio Aru continua tenint 27 segons darrere Purito Rodríguez, i, a mig minut, l'holandès Tom Dumoulin.

Ara comencen tres jornades amb arribades en alt que poden canviar la classificació. Avui, entre Vitòria i l'Alto de Campoo, amb un port de tercera, un de primera, i arribada en un de categoria especial; demà, entre Comillas i Sotres, amb arribada en un de primera, i dilluns, entre Luarca i Quirós, amb dos ports de tercera, tres de segona, un de primera, i arribada a l'Ermita del Alba, que també és de categoria especial.