El manresà Xavier Serra, del Club Natació Terrassa, va debutar ahir al Campionat del Món sub-20 amb la selecció espanyola, que va vèncer l'Uzbekistan per un contundent 10-25. El waterpolista bagenc va ser el líder del seu equip i va acabar el partit com a màxim anotador, amb 6 gols. El d'ahir va ser el primer duel del combinat estatal en el Campionat que s'està celebrant a Almaty (Kazakhstan), i els homes de Quim Colet van començar amb força, sense refiar-se d'un rival de nivell inferior.

Espanya no va començar malament el partit i va aconseguir un bon avantatge en el primer quart (2-4), però en el segon es va relaxar en defensa i va encaixar 4 gols. Tot i així, el seu talent ofensiu els va permetre arribar al descans amb un còmode marge (6-9). A la represa, el combinat estatal va corregir els errors defensius i va blindar la porteria de Linares. Van destrossar l'Uzbekistan amb un tercer quart brillant, amb un parcial de 0-8 que va trencar definitivament el partit (6-17). Amb el duel del tot resolt, els darrers 8 minuts van ser una constant anada i vinguda, cosa que va fer que hi hagués molts gols (12), i van arribar al final amb un contundent 10-25. Espanya torna a jugar avui, aquest cop, contra Itàlia.