El manresà Xavi Serra, del Club Natació Terrassa, va anotar dos gols en la derrota que va patir ahir Espanya davant Itàlia (10-13), en la segona jornada del Campionat del Món sub-20 que s'està celebrant a Almaty (Kazajistan). El matx, entre dues grans seleccions, va estar molt igualat i els homes de Quim Colet només van cedir en el darrer quart, quan van encaixar un parcial de 1-4. La derrota és assumible pel conjunt estatal ja que es tracta del Preliminar del grup D i era un matx entre les dues seleccions més fortes del grup, i candidates a ser en les semifinals.

L'Espanya júnior no va poder a Kazajistan amb la sempre combativa Itàlia, si bé va dominar el partit i el marcador, amb un 4-3 a l'inici i un favorable 7-6 al descans. Un estel·lar Sergi Cabanas en tasques ofensives -5 gols en total que el van convertir junt a Di Somma amb el màxim golejador del partit- i un equip ben posicionat van donar confiança a la selecció espanyola, que va poder arribar a la mitja part per davant en l'electrònic. Però les coses van canviar a la represa pels interessos espanyols, ja que Itàlia va aconseguir empatar el partit en el tercer quart, en el que ja va donar indicis del que seria el quart.

En un partit atractiu pels aficionats, amb accions de qualitat per part d'ambdós conjunts, els italians van superar els espanyols tant en atac com en defensa en el darrer període, i amb un contundent parcial de 1-4 es van endú la victòria. Di Somma amb 5 gols i Dolce i Alesani amb 3 van ser els millors dels transalpins, mentre el manresà Xavi Serra va ser el segon màxim golejador del combinat espanyol.