La selecció holandesa de futbol no jugaria, ara mateix, ni tan sols la repesca de classificació per a l'Eurocopa de França de l'any que ve. L'equip de Danny Blind, que està completant una desastrosa fase de classificació, va caure ahir a Turquia per un humiliant 3-0, amb el segon gol del blaugrana Arda Turan, i és quarta d'un grup en què Islàndia i la República Txeca van segellar ahir el seu passaport per al campionat. Serà el primer per als nòrdics.

L'equip holandès ha de viatjar a Kazakhstan i rebre els txecs en dues jornades en què haurà de recuperar dos punts als otomans, que visiten Txèquia i reben Islàndia, tots dos ja classificats. Ara mateix és difícil de pensar, ni tan sols, que Holanda guanyi els seus partits. A més, el 3-0 també va provocar que hagi perdut el gol average, ja que Turquia va empatar a un a Holanda. Pel que fa a islandesos i txecs, els primers van empatar amb Kazakhstan (0-0) i els segons van guanyar al camp de Letònia per 1-2.

Croàcia es complica

Pel que fa al grup H, l'equip croat es va complicar força la vida ahir perdent al camp de Noruega per 2-0. Els escandinaus, amb gols de Berget i en pròpia porta de Corluka, es van situar segons del grup, amb un punt d'avantatge sobre un conjunt balcànic que sembla encallat després d'una sanció de la UEFA. Croàcia ha de rebre Bulgària i viatjar a Malta i Noruega ha de rebre els illencs i visitar Itàlia en la lluita pel segon lloc. Itàlia, que encara ha de viatjar a Azerbaidjan i rebre els noruecs, va tornar a guanyar ahir, novament per la mínima, a Bulgària (1-0) gràcies a un penal transformat per De Rossi i és líder amb quatre punts sobre la tercera posició.

Gal·les i Bèlgica, encara no

Pel que fa al grup B, tot i que Gal·les i Bèlgica tenen molt clara la seva classificació, amb cinc i quatre punts de diferència sobre Israel, ahir no van poder segellar encara la classificació per l'empat dels britànics a casa contra els hebreus (0-0). Bèlgica, per la seva banda, va guanyar pr 0-1 a Xipre, amb gol de Hazard, i Andorra va perdre per 3-0 a Bòsnia i Herzegovina en un partit intranscendent. Gal·les ha de visitar Bòsnia i rebre Andorra i en té prou amb un punt per ser a França. Bèlgica en necessita dos, que haurà d'aconseguir entre la visita a Andorra i el partit amb Israel.