No volia allargar-ho més i ahir ho va tancar. Toni Bou va aconseguir el seu novè títol de campió del món a l'aire lliure, i divuitè en total a la seva carrera, comptant els de pista coberta, en imposar-se també en la segona jornada del cap de setmana a la localitat portuguesa de Paços de Ferreira, al nord de Portugal. De la mateixa manera que el dia anterior, el trial va tenir poca dificultat i Bou només va sumar sis punts de penalització, tots ells per temps a la primera volta, i va aconseguir mantenir a ratlla durant la resta de la competició un Adam Raga que va tornar a lluitar fins al final, però que no va tenir possibilitats de victòria en cap moment.

Ritme retrobat

Bou ja havia manifestat dissabte el respecte que tenia pel seu rival d'Ulldecona, que aquesta temporada ha hagut de competir amb l'handicap de superar la fallida de la seva estructura de Gas-Gas. De tota manera, a mitja temporada va semblar que Raga havia trobat la manera de fer mal a l'anoienc i el va vèncer en tres proves del Mundial i també en una del Campionat d'Espanya, un títol que encara s'ha de decidir.

Però ja als Estats Units, abans de vacances, Bou va demostrar que havia trobat el ritme amb una victòria a Stepping Stones aprofitant la dificultat del terreny. Durant tot el cap de setmana, a Paços-Santo Tirso, les coses no han estat igual. L'excessiva facilitat de les zones han obligat a Bou a no cometre gairebé cap errada, i ahir es va acabar la tensió.

D'aquesta manera, en territori portuguès, Bou va fer sis punts de penalització en una primera volta que va passar factura gairebé a tots els competidors. Segon era Raga, quatre punts darrere. Curiosament, al final del dia, tots dos pilots van completar les zones fent el mateix temps.