Manresa va acomiadar ahir Ramon Borràs Pagès, que va morir dilluns a l'edat de 87 anys. Borràs va ser president de la Penya Blaugrana de Manresa, va formar part de la junta del Consell Esportiu del Bages i va ser delegat de la Federació Catalana de futbol.

El seu mandat a la Penya Blaugrana de Manresa es va iniciar el maig del 1980 substituint Josep Juncadella, i es va allargar fins al 1987. En aquests anys va destacar la celebració, el 1982, de les noces d'argent de la penya. Dins d'aquesta celebració l'acte que va tenir més ressò va ser la sisena trobada de penyes barcelonistes que es va fer el 12 d'octubre amb la presència del president del FC Barcelona Josep Lluís Núñez. A iniciativa de la Penya Blaugrana de Manresa es va crear l'estendard de les penyes barcelonistes. A la concentració hi van participar unes cinquanta penyes de tot Catalunya.

El mateix dia es va inaugurar un monument commemoratiu de la diada a la cruïlla del passeig de Pere III amb el carrer de Guimerà (més endavant va ser traslladat al Congost, on va ser destrossat per uns antibarcelonistes).

El mes de gener del 1987 en l'assemblea general de socis de la Penya Blaugrana de Manresa, Ramon Borràs va decidir no presentar-se a la reelecció després d'haver complert tres mandats; llavors va ser nomenat soci de mèrit. L'actual president de la penya manresana, Antoni Negro, ha recalcat que "el Ramon ha estat una persona molt implicada amb la nostra entitat. Encara ara participava en les nostres activitats, tenint en compte que tenia la filla i el gendre a la junta directiva".

A banda d'estar vinculat un temps a la junta del Consell Esportiu del Bages, una altra faceta de Ramon Borràs va ser la de portar la delegació a Manresa de la Federació Catalana de Futbol durant nou anys fins que ho va deixar el 2005, rellevat pel navarclí Rafel González. Borràs va participar en el canvi de seu del carrer del Born a un local de la Font dels Capellans, on hi ha actualment la delegació federativa.