El central barcelonista Gerard Piqué va assegurar ahir que abandonar la selecció espanyola seria "l'últim" que faria, ja que amb això donaria la raó a la gent que l'està xiulant. En una roda de premsa que va voler oferir ell, el català es va referir així als xiulets que va rebre per part dels aficionats durant els partits que la selecció va disputar a Lleó i Oviedo. "Mentre el míster em continuï tenint confiança, hi seguiré anant", va dir a la ciutat esportiva del Barça. Piqué va tractar tots els temes polèmics que han envoltat la seva figura en els darrers temps, sense pèls a la llengua i amb un llenguatge clar.

Piqué va assegurar que no es penedeix "gens" de les seves actuacions. "Sóc així, ho faria una i mil vegades. Vull que el Reial Madrid perdi sempre, no em canviaran, estimo aquest club per sobre de tot", va dir. El defensa va dir que amb la seva compareixença no intentava "canviar res", sinó que la gent el comprengui. "Si em xiulen pel tema Catalunya-Espanya, no tenen raó, perquè el meu compromís amb la selecció està fora de tot dubte, i si em xiulen per la rivalitat Barça-Reial Madrid, la frase 'gràcies Kevin Roldán, amb tu va començar tot' va ser una broma i no vaig faltar al respecte a ningú", va dir.

El defensa blaugrana va posar un exemple molt gràfic per intentar fer comprendre el que volia dir: "sé que no vaig ser elegant. Però, vas sempre amb vestit i corbata? No vas de vegades amb banyador i xancletes? Estic orgullós d'haver viscut un canvi en la història del Barça i de ser nosaltres ara els que guanyem", va admetre el jugador blaugrana.

Defensa del dret a decidir

En tot cas, Piqué va considerar que la polèmica s'ha generat per la rivalitat Barça-Reial Madrid. "Si mires la meva trajectòria en l'últim any o any i mig, vaig ser a la Diada de Catalunya en defensa del dret a decidir i la consulta catalana, després vaig anar a jugar amb la selecció i ningú no em va xiular. Crec que el meu compromís amb la selecció és màxim", va dir. Preguntat per la seva relació amb el madridista Sergio Ramos, que després del partit de la selecció a Macedònia va assegurar que "per la rivalitat que hi ha entre Madrid i Barça, les seves últimes accions (les de Piqué) no ajuden gens", el barcelonista va dir que amb el central de Camas hi té "molt bona relació".

"El dia abans vam estar parlant de moltíssimes coses, va sortir a defensar-me, tenim una relació que ha anat millorant i em sento molt còmode amb ell. A més, com a futbolista és un jugadoràs", va indicar. En el terreny personal, Piqué va dir que la seva relació amb els jugadors del Reial Madrid és "magnífica", i va explicar una anècdota que es va produir després del seu segon fill, Sasha. Aleshores va rebre a casa seva un ram de flors de Sara Carbonero i Iker Casillas felicitant Piqué i Shakira pel naixement. "Li vaig enviar un missatge agraint-li. Aquell dia, el Madrid jugava al Calderón, li vaig comentar que era un partit difícil, que tenien moltes baixes, i després li vaig dir que tant de bo n'hi fessin quatre. Després vam riure molt. Dins del vestidor, tot és més fàcil", va comentar.

El central, que va explicar que avui assistirà a la Diada de Catalunya "com cada any", va comentar que la situació política és "complicada", però que sempre aposta per "escoltar la gent". Piqué també va parlar del 27-S, i va assegurar que "és un moment perquè la gent es manifesti, voti, i els resultats, després, s'han d'interpretar".

El central català, que no va voler "parlar d'hipòtesis" quan li van preguntar si triaria jugar abans amb la selecció catalana que amb l'espanyola, va sortir al pas de les crítiques rebudes des d'alguns sectors per la seva presència en la campanya "Guanyarem" en defensa de l'esport català. "Si dono suport a 'Guanyarem' és perquè l'esport català em va donar molt quan era jove. No hi ha problemes per donar suport a totes dues coses", va insistir un Gerard Piqué que ahir va donar la cara i no va decebre en les seves declaracions.