Amb un final de competició espectacular, la selecció estatal de waterpolo sub-20, amb el manresà Xavi Serra a les seves files, ha acabat en una meritòria cinquena posició de la competició que s'ha celebrat a Kazakhistan.

En la lluita pel cinquè lloc, Espanya, amb dos gols del manresà Xavi Serra, va superar Montenegro per un global de 14 a 9 en un duel en el que els montenegrins no van poder seguir el ritme dels de Quim Colet. Va destacar el segon parcial de 4 a 1 favorable als espanyols després d'un període inicial amb empat a dos gols. Montenegro es va refer en la tercera part (3.4) però de nou Espanya va donar un altre recital de bon joc, solidaria en defensa i brillant en atac, amb un 5 a 2 a favor, que servia per superar un dels grans.

Després de perdre amb Itàlia a la fase de grups, la derrota amb Sèrbia en els quarts de final va allunyar Espanya de la lluita per les medalles. Tot i això, l'equip espanyol ha sabut sobreposar-se amb l'esmentada cinquena plaça final, deixant enrere grans seleccions com la pròpia de Montenegro, Croàcia o Austràlia.