Fabio Aru (Astana), un noi de 25 anys de filosofia atacant, aficionat declarat de Contador, ja pot llegir el seu nom en el llibre d'or de la Vuelta com a vencedor de la 70a edició, a la Cibeles, on aquesta vegada va onejar la bandera italiana. Festa final en el cor de Madrid, on l'alemany John Degeenkolg es va unir a l'alegria anotant-se a l'esprint l'última etapa de la Vuelta, de manera que el guanyador de la San Remo i la París Roubaix no va marxar amb les mans buides.

Aru es va alçar a la cima del podi amb el seu millor somriure, escoltat pel català Joaquím 'Purito' Rodríguez (Katusha) i el polonès Rafal Majka (Tinkoff), segon i tercer respectivament. Una imatge associada per sempre més a una etapa inoblidable, en la que Aru va culminar la jugada mestre d'estratègia de l'Astana, en la Sierra de Madrid, on va frenar en sec l'il·lusió holandesa de Tom Dumoulin, que finalment va acabar el sisè en la classificació general.

La Vuelta va començar amb la millor participació dels últims temps, amb el podi íntegre del Tour: Froome, Quintana i Valverde, a més de Purito, Nibali...algunes estrelles es van estrellar, com Froome, d'altres com Nibali van acabar expulsats per trampes, i alguns com Quintana i Valverde van arribar cansats del Tour. I això ho va aprofitar Aru per conquerir la prova espanyola.