El francès Sebastien Ogier (Volkswagen Polo R WRC) va conquerir ahir el seu tercer títol mundial consecutiu després d'imposar-se en el Ral·li d'Austràlia que es va disputar a Nova Gal·les del Sud. Amb la seva setena victòria de la temporada, Ogier es va unir a l'exclusiu club de pilots que han guanyat més de dos títols i entre els quals es troben el seu compatriota Sébastien Loeb (nou) i els finlandesos Juha Kannkunen i Tommi Mäkinen, amb quatre per cap.

Ogier va ser el més ràpid en els set últims trams de la prova australiana i va superar en 12,3 segons al finlandès Jari-Matti Latvala, el seu company d'equip, i en 32,6 al britànic Kris Meeke. A més a més, Volkswagen es va assegurar el seu tercer títol consecutiu de constructors. Amb 235 punts en la classificació general, Ogier es va assegurar, a falta de tres proves, el triomf final de la present edició ja que Latvala, el seu principal perseguidor, en té 134.

Amb els seus tres títols mundials i 31 victòries, Ogier es va convertir als seus 31 anys en un dels grans pilots de la història. "És una temporada increïble, la millor de la meva vida. No he comés errors i he tingut bones actuacions. Aquest era el ral·li més difícil d'obrir la pista i ens alegrem d'haver-lo guanyat. És la manera perfecte d'aconseguir el tercer títol", va assegurar un eufòric Ogier al final de la prova australiana.