La selecció espanyola s'enfronta avui amb Grècia (18:30) en els quarts de final de l'Eurobasket 2015, un partit que permetrà al guanyador lluitar per les medalles i assegurar-se una plaça al Preolímpic del pròxim estiu. El combinat estatal arriba amb una trajectòria irregular, amb quatre victòries (Islàndia, Turquia, Alemanya i Polònia, a vuitens) i dues derrotes (Sèrbia i Itàlia), davant l'immaculat full de ruta grec, que encara no coneix la derrota.

Els homes de Scariolo s'encomanen a la figura de Pau Gasol, el millor jugador del campionat fins ara. El pivot català és el màxim anotador amb 23 punts per partit, el cinquè millor rebotador (7,8) i el que més taps col·loca (2,2). I arriba amb la confiança pels núvols després d'anotar sis triples en el partit de vuitens de final. Pel que fa a Grècia, totes les seves figures van accedir a la crida del seleccionador Fotis Katsikaris i es troben en plena forma.

La selecció hel·lena compte amb dos grans jugadors per posició. Amb Vassilis Spanoulis com a líder natural, és tal la seva qualitat que l'ala Kostas Papanikolaou, jugador dels Denver Nuggets, és el desè jugador en minuts jugats. Tot un luxe. Altura, velocitat, tir i defensa, aquestes són les millors armes de Grècia, un dels millors equips del campionat i un dels aspirants al podi final.

Comptes pendents

D'ençà que Grècia va guanyar l'or en l'Eurobasket del 2005, s'ha trobat en set ocasions amb Espanya, amb sis derrotes i un triomf. I algunes d'aquestes ensopegades els grecs no les obliden, com la final del Mundial del 2006 (70-47 pels espanyols) o les semifinals dels Europeus de 2007 i 2009, on els van deixar fora de la final. Avui, els hel·lens volen venjança.