"La situació és desastrosa, no sé com fer-ho". Aquesta sentència de Josep Sorinas, propietari del bar Cal Manel, resumeix el malestar existent dins del gremi de l'hostaleria pels constants canvis de drets televisius del món del futbol. En l'actualitat, la gran majoria de bars tenen contractat Movistar+ (va absorbir Canal +), una plataforma que la temporada passada va oferir la Lliga i la Lliga de Campions i que aquest any s'ha quedat sense els drets de la màxima competició europea. D'aquesta manera, els establiments no saben com podran oferir als seus clients l'estrena del Barça a la competició, avui a Roma. En la mateixa situació es troben els més de tres milions de particulars que tenen Movistar + a casa seva.

La guerra entre Movistar i Jaume Roures, copropietari de Bein Sports -la plataforma que s'ha quedat en exclusiva els drets de la Lliga de Campions pels pròxims tres anys-, ha deixat els bars sense un dels seus productes estrella: els partits del Barça a Europa. "És un esdeveniment que a la gent li agrada i que porta clients", explica Diego Sánchez, propietari del grup Diesa, que té sis establiments a Manresa que ofereixen els partits dels blaugrana. Sánchez es mostra disgustat i exposa que "ens toca esperar perquè no tenim cap altra solució. No poder oferir un partit és un problema, però n'és un. Ara bé, si la cosa s'allarga haurem de canviar i anar a la plataforma que ofereixi els partits, perquè el que volem és oferir el futbol als nostres clients".

Des de fa dies que es diu que Movistar+ i Bein Sports estan negociant, però de moment, amb la Lliga de Campions començada, no han arribat a un acord per la cessió dels drets, que sí que han aconseguit altres plataformes com Vodafone o Orange (també en cada jornada es passarà un partit en obert, a TV3 i a Antena 3, com el d'ahir entre el Reial Madrid i el Shaktar Donetsk).

"Dilluns al matí vaig trucar a Movistar per veure com ho podíem solucionar, i em van dir que estaven negociant però que de moment res. Acabaran pagant el que demani Bein Sports, perquè no es poden quedar sense la Lliga de Campions. Si no, molts clients començaran a marxar de Movistar, és clar", explica Xavier Pallarès, propietari del Frankfurt Cal Xavi, un dels establiments de Manresa que acull més aficionats blaugrana els dies de partit. En general, qui té contractat Movistar+ assegura que no és viable tenir contractades dues plataformes a la vegada, una per la Lliga i una altra per la Lliga de Campions, tenint en compte que les quotes no són les mateixes que les d'un particular si es tracta d'establiments públics com ara els d'hostaleria.