La selecció espanyola va assolir les semifinals de l'europeu i es va assegurar, coma mínim, un lloc en el preolímpic després de batre per dos punts Grècia en un partit que va ser apassionant com ja es preveia. Pau Gasol (27 punts) i Nikola Mirotic (18) van ser homes decisius en atac i cal destacar molt la feina de Felipe Reyes, que va aconseguir rebots valuosos quan els de Sergio Scariolo anaven darrere en el marcador.

Malgrat que al descans l'equip d'Espanya dominava amb claredat (39-32), a la represa es va encallar de forma greu i Spanoulis va dur els seus companys a capgirar amb un 42-46 el marcador. Aleshores va ser fonamental l'aparició d'un Pau Gasol màxim anotador al torneig, que va convertir 9 punts i va fer possible que el partit no acabés en les mans d'uns grecs que tenien les seves estrelles, Printezis i el nigerià d'origen Antetokounmpo, endollades. Rudy Fernández, amb la lesió que el limita, tenia greus problemes amb el poderós jugador negre i el va substituir un Víctor Claver que va complir amb nota en la seva defensa. La direcció que va fer Sergio Rodríguez a l'inici dels darrers deu minuts i els rebots de Felipe Reyes van donar empenta als espanyols. Mirotiv va posar un 60-57 favorable. Amb Gasol altra vegada en pista s'afrontava l'últim minut amb un 69-63. Però encara va tocar patir per errors en els tirs lliures, un parell de pilotes perdudes i els triples de Calathes i Sloukas (72-71). A falta de 2,7 segons, Gasol només va encertar un de dos tirs lliures i un triple desesperat, el d'Antetokounmpo, picava al tauler.