Amb l'objectiu de reeditar el títol aconseguit fa tres mesos a Berlín, el Barça engega avui una nova edició de la Lliga de Campions al camp de la Roma. Amb cinc trofeus a la màxima competició continental en el seu historial, els blaugrana podrien aconseguir un impossible: que un equip vencedor de la Champions repeteixi la temporada següent.

En la seva estrena, el Barça lluirà una nova equipació de color blau elèctric, que utilitzarà per als partits com a visitant. També en aquesta arrencada, el tècnic Luis Enrique Martínez torna a la que va ser casa seva fa unes temporades quan va dirigir la Roma un any.

El Barça fa front al primer compromís europeu com a líder en solitari de la Lliga BBVA, mentre que la Roma és quart al Calcio. El darrer precedent entre els dos conjunts va ser el Trofeu Joan Gamper l'agost passat, que va guanyar l'equip blaugrana per 3 a 0 al Camp Nou. Una altra dada significativa és que Messi firmarà el seu partit 100 a la Lliga de Campions. Precisament, Messi tornarà a l'escenari, l'Estadi Olímpic de Roma, on el 2009 va marcar un dels seus millors gols, el 2 a 0 que va sentenciar la final contra el Manchester United.

La Roma té com a entrenador el francès Rudi García. Ahir va reconèixer que el partit que els espera serà "complicat. Per això caldrà jugar amb respecte i humilitat, però també amb ambició perquè el nostre objectiu és guanyar". García va afegir que "sabem que el Barça és un gran equip. Són els vigents campions i han guanyat els tres primers partits de la seva lliga. Si no són els millors del món, es troben entre els millors. No serveix de res elogiar-los sempre, ja els coneixem".

El Barça recupera Piqué (sancionat a la Lliga) però té les baixes d'Alves, Vermaelen i Douglas. L'entrenador, Luis Enrique, va avisar que el partit amb la Roma al Gamper no pot servir de referència: "era pretemporada i no hi havia la mateixa intensitat; ells s'han reforçat amb jugadors importants". Respecte a la seva tornada a Roma, el tècnic blaugrana va dir que: "em sento un any més gran i és el procés normal d'un entrenador. Els records que en tinc són tots positius".

La possibilitat del Barça de fer història guanyant dues Lligues de Campions consecutives no és una pressió afegida sinó un "estímul meravellós. Una motivació a l'alçada del meu equip i dels meus jugadors. Som els campions i ara som favorits, però quan comenci la competició hi haurà 32 equips que lluitaran pel mateix objectiu". En relació amb la Roma, Luis Enrique comenta que "m'espero una Roma semblant a la del dia de la Juventus. Un equip que sap fer jugar la pilota, que pressiona".