Bori

Dues seleccions que als darrers anys s'han trobat moltes vegades, França i Espanya, es tornen avui a veure les cares en la semifinal de l'Eurobasket (21 hores, Cuatro), un partit en pista gal·la i que té com a premi el pas a la final i el bitllet per als Jocs Olímpics de Rio del 2016. A més, arriba amb el record molt recent de l'eliminació espanyola en el darrer mundial, a quarts i en un matx a Madrid que encara cou.

Els pronòstics afavoreixen avui clarament els jugadors entrenats per Collet i dirigits en la pista per Tony Parker. Tenen un balanç de 7-0 en el torneig i són els locals. En canvi, els de Sergio Scariolo van encaixar dues derrotes sagnants en la primera fase (davant els serbis i els italians), tenen amb moltes molèsties Rudy Fernández i s'han hagut d'agafar a un gloriós Gasol per batre Alemanya i Grècia en uns finals a cara o creu. Almenys, en els darrers partits jugadors com Sergio Rodríguez, Felipe Reyes, Claver i Mirotic van tenir una contribució important. Avui tothom s'haurà de multiplicar davant de França, que, a més de Parker, comptarà amb la tasca de cinc jugadors més NBA: Nicolas Batum, Boris Diaw, Lauvergne, Fournier i Gobert. Cal sumar-hi els jugadors experts com De Colo, Gélabale o Florent Pietrus.

Passen Sèrbia i Lituània

L'altra semifinal la jugaran, demà, els serbis i els lituans. Els de Sasha Djordjevic es van imposar (89-75) a Txèquia, i els transalpins queien, en un partidàs, per 95-85.