El debut del vigent campió de la Lliga de Campions, el Barça, no va ser estratosfèric. L'empat assolit al camp de la Roma no és pas dolent, però la impressió va ser pobra. No es va tenir la intensitat exhibida al Calderón i hi va haver més males notícies. Ter Stegen va rebre un gol de sorpresa des del mig camp i es va lesionar Rafinha quan només feia un minut que jugava.

La principal novetat en l'equip de Luis Enrique va ser l'aparició, a l'eix de la defensa, de Mathieu, que va fer parella amb Piqué, absent de la lliga espanyola per l'expulsió a la Supercopa d'Espanya. Qui es va quedar d'entrada a la banqueta va ser Mascherano. El Barça va ser el que es va acostar amb més perill a l'inici, amb un Leo Messi que va fer una rematada amb perill als cinc minuts, un xut de fora l'àrea que va sortir fora per poc.

L'egipci Salah es va erigir aviat en el constructor de la Roma que es beneficiava de pilotes perdudes del conjunt català. Però als locals els faltava malícia i el primer punt d'inflexió de la nit va ser el 0-1 que va transformar Luis Suárez quan va posar el cap després d'una jugada per la banda dreta de Rakitic que va acabar amb un centre-xut.

Quan l'equip de Luis Enrique ja semblava que ho tenia tot molt ben controlat, quan l'equip potser s'ho prenia amb massa tranquil·litat, els romans van tenir la sort d'empatar amb una pilota que va llançar des del mig del camp, des de la banda dreta, el lateral Florenzi. Un golàs increïble que obligava a recordar el que va encaixar Ter Stegen fa unes setmanes a Bilbao.

A la represa, el Barça va mirar de recuperar el pols del partit però no hi posava gaire esma. El porter de Roma, Sczesny, es va lesionar amb una topada que va tenir davant de Luis Suárez, i va ser substituït pel veterà De Sanctis. No va ser l'únic lesionat de la nit. Poc després, a qui li tocava el rebre, i fort, era Rafinha, que va patir una entrada pel darrere de Nainggolan que li va deixar el genoll adolorit. Feia tan sols un minut que era al camp, i el va suplir Mascherano.

En el tram final, tot i la manca de ritme del Barça, Messi va tenir l'ocasió de marcar però va enviar la pilota al travesser. Tampoc no hi va haver gaire sort anit a l'Olímpic. En el descompte, Jordi Alba no va tenir encert per desnivellar.

En el campionat de juvenils, a la UEFA Youth League, els sub-19 del Barça entrenats pel sallentí Gabri van empatar a Roma (0-0).

Triomf del Bayer Leverkusen

En l'altre partit del grup E, l'equip del Bayer va perdre clarament per 4-1 davant del BATE Borissov, que va tenir el partit igualat al descans (1-1) i es va desfer per culpa dels dos gols que va marcar Calhanoglu a la represa i Chicharito.