La Pilota d'Or que distingirà qui és el millor jugador de l'any 2015 es donarà el proper 11 de gener, un dilluns, en la cerimònia que tindrà lloc a la ciutat suïssa de Zuric, tal com va anunciar ahir la FIFA.

El premi ha estat una pugna en els darrers anys entre l'argentí del Barça, Leo Messi, i el portuguès del Reia Madrid, Cristiano Ronaldo. El gener passat el trofeu va ser per al golejador del Madrid, que sumava així la seva tercera Pilota d'Or i es va acostar a les quatre que té Leo Messi, favorit en aquesta edició en haver guanyat el triplet, amb lliga espanyola, la Copa del Rei i una nova edició de la Champions.

En la matexia gala del proper 11 de gener es donarà el premi a la millor jugadora, als tècnics del futbol masculí i femení i també el Premi Puskas al millor gol de l'any, que serà decidit pels aficionats.

També es donarà a conèixer el millor equip amb els onze jugadors del 2015 que més han destacat en les diferents posicions al camp. Altres guardons seran el del joc net i un Premi Presidencial a la persona que hagi donat al futbol uns serveis extraordinaris. Des del 2010, que va ser l'any que es va produir de fet la unificació entre el premi que fins aleshores donava France Football i el que oferia el màxim organisme del futbol mundial, el guanyador de la Pilota d'Or de la FIFA l'escull una votació entre periodistes, jugadors i seleccionadors.

El dia 27 d'agost passat, en la gala que es va fer a Mònaco, Messi va ser premiat com el millor jugador d'Europa per la UEFA.