El migcampista Rafinha Alcàntara podria perdre's la temporada després que el FC Barcelona ha confirmat la greu lesió de genoll que va patir ahir a la nit, i que el portarà al quiròfan, després d'una entrada per darrere del belga Radja Nainggolan, en el partit d'ahir a la nit contra el Roma, corresponent a la primera jornada de la Lliga de Campions.

En l'informe mèdic emès fa uns minuts, el Barça informa que després de realitzar-se-li proves mèdiques a Rafinha "es confirma que té un trencament al lligament encreuat anterior del genoll dret", cosa que el portarà al quiròfan en els pròxims dies.

Després d'entrar al camp en el minut 61 en la posició de Rakitic, Rafinha va rebre una dura entrada als pocs segons per part del belga, per la qual va haver de sortir en llitera, i que va obligar el Barcelona a realitzar un nou canvi, en què va ingressar al camp Javier Mascherano.

En tornar l'equip a Barcelona, el jugador va visitar la Clínica Creu Blanca, on se li van realitzar proves que van confirmar la greu lesió, que ja la va deixar intuir l'entrenador, Luis Enrique Martínez, en acabar el partit, en apuntar: "Sembla una lesió lletja, molt lletja, al genoll".

El Barcelona es troba en un període de càstig per part de la FIFA, i després d'algunes consultes realitzades en la pretemporada, l'organisme va negar al club que pogués contractar algun jugador en cas de greu lesió d'algun dels seus futbolistes.

D'aquesta manera, i si no canvia la posició de la FIFA, el Barça perdrà un jugador important fins a d'aquí molts mesos i no podrà reemplaçar-lo amb una nova fitxa.

L'equip català té dos jugadors en la recambra per entrar en acció quan s'obri el període de fitxatge d'hivern, com són Arda Turam i Aleix Vidal, qui no pot jugar ni un minut amb el Barcelona, ni en partit amistós, a causa de la sanció de la FIFA al Barça amb un any sense poder entrar al mercat.

Rafinha s'uneix a la llarga llista de baixes al Barcelona, en què es troben Alves, Vermealen, Douglas i el porter xilè Claudio Bravo.