David Checa correrà aquest cap de setmana la quarta i ja darrera cursa del campionat mundial de motociclisme en l'especialitat de resistència, on intentarà renovar el títol de campió assolit el 2014 amb l'equip francès Yamaha GMT-94. Aquesta prova és la Bol d'Or, una cursa de 24 hores que enguany es torna a fer al circuit Paul Ricard, a la localitat de Le Castellet.

El títol mundial d'aquest 2015 se'l jugaran l'equip de Suzuki SERT, que ara porta 110 punts gràcies a la seva victòria a Le Mans i a ésser el millor equip dels que segueixen el campionat, a Suzuka; i l'equip GMT-94 de Checa, que acumula el total de 87 punts després d'assolir el cinquè lloc a Le Mans i el primer a Oschersleben, a Alemanya.

Tot i els 23 punts de diferència, tot està obert, ja que a la Bol d'Or hi ha en joc 60 punts: 40 d'ells per al guanyador, i 10 de bonificació per a l'equip que vagi en el primer lloc a les 8 i les 16 hores de cursa, respectivament. Encara de forma matemàtica podrien ser campions l'equip suís del Bolliber (55 punts) i el Júnior Suzuki francès (54).