Impressionant victòria amb un Pau Gasol que va dur Espanya no només a la final de l'Eurobasket en batre l'amfitriona francesa, si no als Jocs Olímpics de Río de Janeiro del proper estiu. Els seus 40 punts, la genialitat en la direcció d'un gran Sergio Rodríguez i la fe en el triomf dels homes de Sergio Scariolo van fer possible el que va acabar sent tot un miracle.

Va caldre arribar a la pròrroga quan l'equip estatal ho havia tingut ja molt a prop abans. Amb un 63-66 i 16 segons per al final del que era el temps reglamentari, Batum feia el triple de l'empat i Gobert clavava un tap a Pau Gasol. Podia ser això un cop mortal per als espanyols, però a la pròrroga el de Sant Boi va tornar a aparèixer per firmar els 8 darrers punts, del 74-72 al triomf per 75-80, fallant en aquetsa ocasió Batum els tirs lliures decisius.

La selecció de Sergio Scariolo va resistir amb ofici en els dos primers quarts davant uns francesos que no van acabar de tenir continuitat en el seu joc malgrat escapar-se al principi amb un 13-6. Les entrades de Reyes i de Sergio Rodríguez, el qual va anotar el riple del 20-17 del final del primer quart van ser una bona ajuda per a Pau Gasol, altre cop baluard ofensiu amb 13 punts anotats en arribar al descans.

Es començava el tercer quart un punt per sota però Parker tenia els seus millors minuts després i quan mancaven sis minuts per al final hi havia un resultat de 61-52 que ho posava tot molt difícil. Entre Gasol i Rodríguez van fer entrar la por als francesos i es va entrar en el final de taquicàrdia.