El FC Barcelona, líder en solitari de la Lliga, afronta aquest diumenge la quarta jornada al Camp Nou afectat per les baixes per lesió, contra un Llevant que encara no ha guanyat ni un partit en el campionat i que tampoc sap el que és arrencar un triomf al feu blaugrana.

El triomf sense pal·liatius del Barcelona la setmana passada al Calderón (1-2), va projectar els blaugranes cap a un lideratge en solitari que posaran en joc després d'haver patit una nova baixa: la de Rafinha Alcàntara

Se suma a la llarga llista d'absents (Vermaelen, Bravo i Douglas), a l'espera que el lateral brasiler Dani Alves pugui rebre l'alta aviat. A això, també s'afegeix el sancionat Gerard Piqué, que aquest cap de setmana complirà l'últim partit.

L'arrencada barcelonista aquest curs és estranya, ja que és un dels menys golejadors dels últims anys: ha guanyat els seus tres anteriors partits amb només quatre gols, i a això se suma un degoteig constant de baixes.

Per això, davant un calendari ajustadíssim i exigent per als blaugranes, Luis Enrique Martínez haurà de començar a rotar jugadors i a recórrer als futbolistes del filial, especialment per cobrir les divuit fitxes de cada partit. De fet, en aquesta convocatòria entrarà el jove Gerard Gumbau.

Per a aquest xoc contra el Llevant, la recuperació de Dani Alves és vital, ja que el comodí en què s'havia convertit Sergi Roberto per ocupar el lateral dret, podria ser utilitzat per Luis Enrique per comptar amb més opcions de moure el centre del camp.

Alves està de baixa des del primer partit de Lliga contra l'Athletic, en què va patir una lesió a l'adductor de la cama dreta.

A Luis Enrique el partit del Llevant se li presenta com un gran repte perquè el Barcelona segueixi una jornada més com a líder, així com superar una jornada sense que la infermeria se li ompli amb un altre integrant.

El Barcelona ve d'empatar dimecres en la seva visita al Roma, en la primera jornada de la Lliga de Campions (1-1), però si hagués afinat la punteria una mica més, el triomf no se li hagués escapat. Es dóna continuïtat a l'excel·lent actuació que va tenir el grup blaugrana la setmana passada contra l'Atlètic de Madrid, amb el qual va tancar amb un gran partit un trio de partits de màxima exigència que se li havien plantat en l'arrencada de temporada.

El Llevant viatja després del bon empat aconseguit a casa contra el Sevilla i amb el repte de puntuar per primera vegada al camp del Barcelona, ja que fins ara ha perdut els deu partits que ha jugat allà, amb un balanç de 38 gols en contra i només set a favor.

L'entrenador del Llevant, Lucas Alcaraz, té la baixa per sanció de Simao Mate, perd també David Navarro, afectat d'un fort vertigen durant tota la setmana, i va prescindir per decisió tècnica de Jesús, Xumetra i Pedro López.

Alcaraz ja va anunciar en la roda de premsa prèvia al partit que té previst donar descans a alguns jugadors en afrontar tres partits de Lliga en tan sols set dies, encara que els centrals seran, de nou, Feddal, Trujillo i Juanfran en no disposar de més jugadors en aquesta demarcació.

Morales o Iván López podrien ocupar el lateral dret, mentre que el colombià Jefferson Lerma podria debutar com a titular en Lliga en detriment de José Mari o Camarasa i acompanyaria Verza al centre del camp.

L'entrenador del Llevant també podria apostar per donar descans a Ghilas o Deyverson, que han jugat els tres partits com a titulars, pel que Víctor Casadesús podria ocupar un lloc en la formació inicial de l'equip valencià.

Alineacions probables

Barcelona: Ter Stegen: Sergi Roberto o Alves, Mascherano, Mathieu, Alba; Rakitic, Sergio Busquets, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.

Llevant: Rubén; Morales o Iván López, Trujillo, Feddal, Juanfran, Toño, Verza, Lerma, José Mari, Ghilas o Deyverson, Víctor Casadesús.