Ha arribat el dia i les lligues del bàsquet català masculí es posen en marxa avui arreu. En el cas de la Copa Catalunya, l'únic equip del Bages que s'hi manté és La Llosa Artés, després del descens que va patir La Salle. Avui, en la primera jornada, els artesencs reben l'equip badaloní del Minguella. En el seu mateix grup 2, demà serà torn per al Sedis Hidrology que tindrà en la seva pista de la Seu el Sant Adrià. En el grup 2, l'Esparreguera farà el seu debut, aquesta tarda, i també a casa, amb el Bàsquet Sitges.

La Copa Catalunya femenina és l'única competició que s'inicia aquest cap de setmana pel que fa a les dones. El Petro Pintó Asfe té el seu primer partit, a Sant Fruitós, davant l'Arenys Bàsquet: agafarà les regnes com a nou entrenador Josep Riera.

A Primera Catalana masculina hi ha també partits interessants en la jornada inicial de la lliga. Dins del grup 3, destaca el derbi bagenc entre la Salle Manresa i el Navàs, a les 17.45 d'aquesta tarda a la pista lasaliana, en un matx que oferirà rivalitat i emocions. El Vilatorrada, que es va mantenir a la categoria la passada temporada, tindrà el matx d'estrena a Sant Joan com a rival el Riera Cornellà.