La selecció espanyola buscarà aquesta tarda (19 h/Telecinco), a Lilla, proclamar-se campió d'Europa per tercera vegada (ja van assolir el títol els anys 2009 i 2011), i ho farà davant el combinat de Lituània, una selecció potent però que no era de les grans favorites per endur-se al títol. L'equip estatal buscarà la revenja de la final del torneig del 2003 a Suècia, quan els lituans es van imposar per 93-84.

Els espanyols han anat de menys a més en la competició (van patir amb Alemanya per accedir als vuitens de final), però, de m0ment, ja han complert dos dels objectius amb els quals es presentaven al campionat: arribar a la final i, per tant, aconseguir el bitllet directe per disputar els Jocs Olímpics de Rio de l'any vinent. L'equip de Sergio Scariolo arriba a la cita amb la moral molt alta i amb el que, si no hi ha cap daltabaix, serà proclamat millor jugador del torneig, un Pau Gasol que va d'exhibició en exhibició, l'última dijous passat, quan va clavar 40 punts per eliminar el conjunt amfitrió, França, que era un dels grans favorits per a la victòria.

Per la seva banda, els lituans han arribat al partit decisiu completant un molt bon europeu, i van trencar els pronòstics davant Itàlia a quarts i Sèrbia en semifinals. La seva estrella és el pivot dels Toronto Raptors de la NBA, Jonas Valanciunas, que, juntament amb Jonas Maciulis i Mantas Kalnietis, és un dels els grans perills que es pot trobar el combinat espanyol en el seu camí cap a l'or europeu.